1. Generelt

For √• kunne levere produkter og kommunisere med deg er vi n√łdt til √• behandle visse personopplysninger. I denne personvernerkl√¶ringen gj√łr vi rede for:

  • Hvem vi er
  • Hvilke personopplysninger vi behandler og hvorfor
  • Hvem vi m√• dele personopplysningene med
  • Hvor og hvor lenge dine personopplysninger lagres
  • Dine rettigheter
  • Varsel ved endringer

Vi innhenter kun personopplysninger som er n√łdvendige for v√•r virksomhet og gj√łr v√•rt ytterste for √• h√•ndtere disse trygt og konfidensielt. V√•r bruk av personopplysninger er underlagt EUs personvernforordning (EU 2016/679, ogs√• kalt GDPR) slik denne er ivaretatt av Personopplysningsloven (Lov 15. juni 2018 nr. 38).

Du kan når som helst kontakte vårt personvernombud på personvern@barbershop.no for veiledning om hvordan vi ivaretar ditt personvern.

2. Hvem vi er

Nettbutikken Barbershop.no eies og drives av selskapet Dapper AS (Org. Nr. 997 295 862). Selskapet holder til ved f√łlgende adresse:

Dapper AS
M√łlleparken 4
0459 Oslo
Norge

Dapper AS er behandlingsansvarlig for alle personopplysninger innhentet i forbindelse med nettbutikkens virksomhet. Selskapet har all sin virksomhet i Norge og er underlagt norsk lov.

3. Hvilke personopplysninger vi behandler og hvorfor

Vi behandler personopplysninger om deg i tre forbindelser:

  • Kj√łp hos oss
  • Bes√łk av v√•re nettsider
  • Digital markedsf√łring

Vi trenger ditt samtykke til √• behandle dine personopplysninger n√•r du handler hos oss eller bes√łker v√•re nettsider. Du har fri anledning til √• reservere deg mot dette, s√•fremt det ikke strider mot v√•re rettslige plikter eller kontrakter overfor deg som kunde. Profilering av deg i forbindelse med markedsf√łring avhenger ikke av samtykke mellom deg og oss, men du kan likevel protestere mot v√•r behandling av disse personopplysningene som beskrevet nedenfor.

Vi forutsetter at personer under 13 år har samtykke fra sine foresatte til å dele personopplysninger med oss. Dersom vi blir gjort oppmerksomme på at personer under 13 år har delt personopplysninger med oss uten slikt samtykke vil vi snarest slette alle personopplysninger knyttet til denne personen.

Personopplysninger i forbindelse med kj√łp

N√•r du handler varer p√• Barbershop.no trenger vi ditt navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer. Navn og postadresse kreves for at fraktleverand√łr skal kunne levere ordren, telefonnummer trengs for √• sende deg evt. sporingsinformasjon og e-postadresse beh√łves for √• sende deg ordrebekreftelse, forsendelsesbekreftelse og annen informasjon knyttet til din bestilling.

Disse opplysningene lagres av oss og er tilgjengelige for deg under Min konto. Her kan du endre, legge til eller slette postadresse og telefonnummer, samt se gjennom din ordrehistorikk. Dersom du √łnsker √• endre e-postadresse eller slette din konto kan du kontakte oss p√• hei@barbershop.no. Merk at vi ikke har tilgang til ditt passord og ikke kan logge oss inn p√• din konto p√• dine vegne. Vi ber deg om √• ikke dele dette passordet med andre.

I visse tilfeller benytter vi din kontaktinformasjon til √• f√łlge deg opp som kunde. Dette gj√łr vi dersom du har vunnet et gavekort, om et produkt du har handlet tidligere er tilbake p√• lager eller om det er leveringsproblemer med din bestilling. Vi forbeholder oss ogs√• retten til √• aggregere informasjon om dine ordre sammen med statistikk fra andre kunder for √• forbedre v√•re tjenester. Dette hjelper oss blant annet √• lage prognoser for ettersp√łrselen etter en vare for √• sikre at vi har nok av den p√• lager.

Ved √• handle hos oss samtykker du til at vi behandler disse personopplysningene om deg. Vi er ikke i stand til √• overholde v√•r avtale med deg som kunde, alts√• levere varene du har kj√łpt og ivareta dine rettigheter som forbruker, uten denne informasjonen.

Personopplysninger i forbindelse med nettsidetrafikk

Som en n√łdvendig del av driften av nettbutikken Barbershop.no innhenter og behandler vi personopplysninger om deg n√•r du bes√łker v√•re nettsider. Dette omfatter din IP-adresse, nettleseren og operativsystemet du bruker, hvilke av nettsidene v√•re du bes√łker samt hvordan du kom inn p√• sidene v√•re (netts√łk, nyhetsbrev, sosiale medier osv.). En del av denne informasjonen er¬†trengs for at din nettleser teknisk skal kunne¬†snakke med nettsidene v√•re. Den andre delen er for √• forbedre tjenesten vi leverer. Dersom vi for eksempel ser statistikk p√• at¬†mange bruker et s√łkeord, men ingen lander p√• riktig produkt, forteller det oss at vi m√• endre tittelen eller beskrivelsen av dette produktet.

Brukerdata fra v√•r nettside innhentes og analyseres via s√•kalte informasjonskapsler (ogs√• kalt cookies). Dette er sm√• tekstfiler som lagres p√• din datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon. Se oversikt over informasjonskapslene vi bruker p√• v√•re nettsider her. Ved √• bes√łke www.barbershop.no samtykker du i v√•r bruk av informasjonskapsler. Du kan blokkere og slette informasjonskapslene via innstillingene i din nettleser. V√¶r oppmerksom p√• at nettsidene v√•re ikke vil fungere optimalt uten disse informasjonskapslene - blant annet vil vi ikke kunne holde oversikt over kundepoengene dine, lagre handlekurven, holde deg innlogget eller kunne chatte med deg uten dem.

Personopplysninger i forbindelse med markedsf√łring

Du kan frivillig skrive deg p√• v√•rt nyhetsbrev hvor vi jevnlig sender ut guider, kampanjer og produktnyheter. Disse nyhetsbrevene sendes via tjenesten Klaviyo¬†som sammenstiller din e-postadresse med demografisk statistikk fra √łvrige kilder¬†for √• sende deg spesialtilpasset informasjon. Vi innhenter ogs√• data om hvilke lenker i nyhetsbrevet du bes√łker og din videre interaksjon med v√•r nettbutikk.

Den demografiske statistikken omfatter hvor stor andel av hvert kj√łnn, alder og geografisk tilh√łrighet som mottar nyhetsbrevet og bes√łker de ulike lenkene inkludert i dette. Klaviyo¬†bruker denne statistikken til √• generere en profil som skal gj√łre informasjonen mer relevant for deg. Dersom du for eksempel ikke er¬†antas √• bo i Oslo vil du sjeldnere f√• informasjon om v√•re events i Oslo.

Du kan n√•r som helst melde deg av nyhetsbrevet ved √• f√łlge lenke inkludert i hvert nyhetsbrev. Innhenting av personopplysninger om deg i denne forbindelse vil da opph√łre. Du kan ogs√• be om √• f√• slettet personopplysninger vi har hentet inn om deg fra nyhetsbrevet. I tillegg kan du protestere mot v√•r bruk av personopplysninger til √• profilere deg som beskrevet i punkt 6.

4. Hvem vi må dele personopplysningene med

Vi selger aldri personopplysninger videre til andre parter. Alle personopplysninger du gir til oss behandles konfidensielt og kun i forbindelse med vår egen kommersielle virksomhet.

Visse personopplysninger som kontaktinfo og ordrehistorikk m√• vi dele med tredjepart (s√•kalte databehandlere) for at v√•r virksomhet skal fungere. Dette dreier seg om leverand√łrer av:

  • Butikksystem
  • Lagersystem
  • Transporttjenester
  • Betalingsl√łsninger
  • Regnskapsf√łring
  • Nyhetsbrevl√łsninger
  • Kundeserviceplattformer

Samtlige av v√•re leverand√łrer er bundet av en databehandleravtale med oss som sikrer at de f√łlger strenge rutiner for datasikkerhet og konfidensiell behandling av dine personopplysninger.¬†Siden de prosesserer personopplysninger fra europeiske borgere er de¬†underlagt samme europeiske regelverk om personvern som oss, enten direkte eller via avtaler mellom landet de er basert i og EU. Deler av informasjonen de h√•ndterer, som evt. kredittkortnummer og personnummer, er ikke tilgjengelig for oss direkte. Slike sensitive personopplysninger behandles kun av v√•re PCI DSS-sertifiserte betalingsleverand√łrer.

Alle personopplysninger databehandlerne våre mottar fra oss skal kun brukes i forlengelsen av vår virksomhet og kun etter autorisering fra oss. Dersom vi av ulike grunner må dele dine personopplysninger med utenforstående parter må dette skje etter krav ved lov eller med ditt uttalte samtykke.

5. Hvor og hvor lenge dine personopplysninger lagres

All informasjon vi¬†besitter¬†om deg lagres p√• servere innen E√ėS-omr√•det. I de tilfellene hvor dine personopplysninger m√• overf√łres ut av E√ėS-omr√•det til en systemleverand√łr, skjer dette til land som er godkjent i tr√•d med EUs personvernforordning (GDPR) p√• m√•ter som kvalifiserer under denne forordningens klausuler.¬†Her kan du lese avtalen som regulerer denne utvekslingen av personopplysninger.

Vi sikrer dine personopplysninger med bransjeledende teknologi som SSL-kryptering, anonymisering av betalingsinformasjon pluss organisatoriske lag som hindrer at uvedkommende får tilgang til dine personopplysninger.

Personopplysningene dine slettes etter at vi ikke lenger har et legitimt behov for dem. Informasjon du deler med oss for å opprette konto på Barbershop.no lagres inntil du ber om at kontoen blir slettet. Grunnen til dette er at vi skal kunne fortsette å levere til varer til deg, for at du skal tjene opp kundeklubbpoeng og for at du skal få tilgang til din komplette ordrehistorikk.

På samme måte vil din e-postadresse ligge lagret i våre nyhetsbrevlister inntil du melder deg av nyhetsbrevet for at vi skal kunne fortsette å sende deg nyhetsbrevet.

Lagringstiden til personopplysninger knyttet til dine bes√łk av v√•re nettsider varier ut i fra hvilke informasjonskapsler som trer i kraft. De fleste av disse opplysningene slettes n√•r ditt bes√łk p√• v√•re nettsider er over. Andre slettes n√•r du logger deg ut av din konto. Personopplysninger brukt til √• identifisere hver unike bruker lagres i opptil 2 √•r.

6. Dine rettigheter

Etter norsk lov og europeisk forordning har du ved foresp√łrsel rett til √•

  • Trekke tilbake samtykke til¬†√• dele dine personopplysninger
  • Protestere mot at dine personopplysninger blir brukt til √• profilere deg
  • Innsyn i dine personopplysninger
  • Korrigering av dine personopplysninger
  • Sletting (p√• visse vilk√•r) av dine personopplysninger

V√•r behandling av personopplysninger hviler i hovedsak p√• samtykke fra deg. Dersom du trekker tilbake ditt samtykke er vi p√•lagt √• opph√łre innsamling av dine persondata. Vi har i dette tilfelle rett til √• fortsette √• behandle persondata du tidligere har gitt samtykke til √• dele med oss, med mindre du forlanger disse personopplysningene slettet.

I markedsf√łringssammenheng mottar vi personopplysninger om deg fra andre tjenester du benytter deg av. Du har rett til √• protestere mot at vi behandler disse personopplysningene, noe som p√•legger oss √• besvare din protest innen √©n m√•ned.

Du kan n√•r som helst kontakte oss p√• personvern@barbershop.no for innsyn i personopplysninger om deg som vi har lagret. Disse skal overf√łres til deg eller en behandlingsansvarlig utnevnt av deg i et strukturert, digitalt format som enkelt kan prosesseres videre.

Du kan ogs√• korrigere din kontaktinformasjon selv p√• Min konto p√• Barbershop.no. Endring av e-postadresse eller sletting av konto m√• gj√łres av systemadministrator, som du kan kontakte p√• hei@barbershop.no. Du kan ogs√• n√•r som helst melde en gammel e-postadresse av nyhetsbrevet v√•rt og melde en evt. ny e-postadresse p√•.

√ėnsker du at vi sletter personopplysninger om deg utover avmelding av nyhetsbrev og sletting av kontaktinformasjon knyttet til kundekonto m√• du kontakte oss p√• personvern@barbershop.no. V√¶r oppmerksom p√• at kontoer ikke kan slettes f√łr de er minst 6 m√•neder gamle for at vi skal kunne gj√łre chargebacks¬†i forbindelse med evt. stj√•lne kredittkort eller andre betalingstvister. Vi er ogs√• lovp√•lagt √• ta vare p√• deler av dine personopplysninger selv om du skulle √łnske dem slettet. For eksempel krever Bokf√łringsloven (Lov 19. november 2004 nr. 73) og tilh√łrende forskrift at vi oppbevarer fakturaer i fem √•r og utg√•ende pakksedler i 3,5 √•r for at myndighetene skal kunne gj√łre ettersyn av v√•re regnskaper.

Dersom du har en klage p√• v√•r behandling av personopplysninger, √łnsker vi at du kontakter oss direkte slik at vi raskt kan rette opp i forholdene. Du har i alle tilfeller rett til √• sende en klage til Datatilsynet.

7. Varsel om endringer

Fra tid til annen kan vi trenge å oppdatere denne personvernerklæringen grunnet nye lovkrav eller introduksjonen av ny teknologi. Vi vil i slike tilfeller varsle alle kunder på e-post slik at du kan sette deg inn i endringene og vurdere om du vil fortsette å gi samtykke til vår behandling av dine personopplysninger.

Dersom vi mot formodning skulle bli utsatt for datainnbrudd plikter vi å varsle deg så raskt som mulig for å avklare hva vi og du eventuelt må foreta oss for å sikre ditt personvern.

Sp√łrsm√•l om Dapper AS forvaltning av personvern kan alltid rettes til v√•rt personvernombud p√• personvern@barbershop.no.

Rask levering fra eget lager

Vi sender daglig fra vårt lager i Oslo og leverer innen 1-3 dager til det meste av landet.

Barberh√łvel og barberkost som ligger p√• en bl√• porselensplate

Hold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få med deg våre nyeste tips, oppdateringer og tilbud. Sendes én gang i uken.